تاریخ معاصر ایران شاهد رابطهای پرفراز و نشیب با آمریکا است. رابطهای که تا قبل از پیروزی انقلاب اسلامی 1357 استراتژیک بوده است. اما با وقوع انقلاب و بحرانی شدن این رابطه، ایران و آمریکا برای بیش از چهار دهه رابطه ای منازعه آمیز را تجربه کردهاند. هر چند در این مدت فرصتهایی برای حل منازعه میان دوکشور وجود داشته است، اما تمامی ابتکارهای حل منازعه با شکست مواجه شده اند و ما شاهد استمرار روابط بحرانی در میان دو کشور هستیم. بنابراین پژوهش حاضر با استفاده از روش تحقیق توصیفی- تحلیلی، با استفاده از نظریه" بلوغ منازعه زارتمن"، درصدد پاسخ به این سؤال است که دلایل تعمیق و استمرار بحران در روابط ایران و آمریکا چیست؟ با توجه به اینکه استمرار بحران در روابط کشورها بر اساس نظریه بلوغ منازعه «ویلیام زارتمن» معلول چندین علت از جمله، ایماژهای نخبگان، مشوقها و ایدئولوژی بوده است، برای پاسخ به سؤال فوق فرضیه زیر به سنجش گذاشته میشود: در برهههایی از زمان روابط بحرانی دو کشور با وجود فراهم بودن زمینههایی از جمله نخبگان و مشوقهای خواهان عدم تداوم بحران، که دو ضلع از نظریه زارتمن برای عدم تداوم بحران را تشکیل میدهند، وجود ضلع سوم این نظریه یعنی گفتمان موازی و وجود دو ایدیولوژیک حاکم بر دو کشور ، بیشترین نقش را در استمرار روابط بحرانی دو کشور داشته است، بنابراین عدم استمرار بحران در گرو تغییر گفتمان حاکم بر سیاست دو کشور میباشد
نصری, زنیره, زیبایی, مختار, & خسروی, زینب. (1401). دلایل استمرار بحران در روابط ایران و آمریکا بر اساس نظریه بلوغ منازعه زارتمن. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(2), 23-44.
MLA
زنیره نصری; مختار زیبایی; زینب خسروی. "دلایل استمرار بحران در روابط ایران و آمریکا بر اساس نظریه بلوغ منازعه زارتمن". فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1, 2, 1401, 23-44.
HARVARD
نصری, زنیره, زیبایی, مختار, خسروی, زینب. (1401). 'دلایل استمرار بحران در روابط ایران و آمریکا بر اساس نظریه بلوغ منازعه زارتمن', فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(2), pp. 23-44.
VANCOUVER
نصری, زنیره, زیبایی, مختار, خسروی, زینب. دلایل استمرار بحران در روابط ایران و آمریکا بر اساس نظریه بلوغ منازعه زارتمن. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1401; 1(2): 23-44.