گروه روابط بین الملل ، دانشکده حقوق و علوم سیاسی ، دانشگاه خوارزمی تهران
چکیده
چکیده عوامل هویتی نقش مهمی در عرصه سیاست خارجی کشور ایفا می کنند. این اثر هم میتواند هدفها و فرصتها باشد. بدین معنا که وجود هویت قومی، زبانی و میان دو کشور می تواند باعث ایجاد طرفین و دستیابی به مسائل مذهبی شود و یا بالعکس خطرات و تهدیداتی درازمدت شود. این رویه درباره کشور افغانستان به دلیل وجود هویت های متعدد قومی، قومی، مذهبی و زبانی بسیار برجسته است. در همین راستا، نوشتار حاضر درصدد است تا عوامل هویتی بر سیاست خارجی افغانستان را در دوره اشرف غنی احمدزی مورد بحث قرار دهد. تحقیق این است که عوامل هویتی برجسته در این دوره شامل چه مواردی است و آیا این عوامل برای سیاست خارجی افغانستان خطرآفرین و یا فرصتآور بوده است؟ یافتههای مقاله حاضر نشان دهنده ناکامی سیاست خارجی اشرف غنی از منظر استفاده فرصت ایجاد از عوامل هویتی بوده است. در حوزه منطقه با غرب آسیا، علیرغم عدم چالش خطر، می تواند از فرصتی که برای مقابله با تهدیداتی استفاده کند. برنامه دولت اشرف غنی در حوزه اقتصادی نیز نشان دهنده عدم موفقیت وی در انتخاب عوامل هویتی است و مشکلات مهاجران، ثبات اقتصادی و وابستگی به کمک های، نشانگر تسلط عنصر «قوم» بر اساس ملی هم در داخل و هم در خارج از کشور. از مرزهای افغانستان در این دوره است. نظری پژوهش حاضر، سازهانگاری و روش مقاله نیز توصیفی و تحلیلی و بهرهگیری از اسناد و منابع کتابخانهای است.
ولی زاده, عبدالسمیع. (1401). بررسی عوامل هویتی و تأثیر آن بر سیاست خارجی افغانستان در زمان حکومت اشرف غنی. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(3), -.
MLA
عبدالسمیع ولی زاده. "بررسی عوامل هویتی و تأثیر آن بر سیاست خارجی افغانستان در زمان حکومت اشرف غنی". فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1, 3, 1401, -.
HARVARD
ولی زاده, عبدالسمیع. (1401). 'بررسی عوامل هویتی و تأثیر آن بر سیاست خارجی افغانستان در زمان حکومت اشرف غنی', فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(3), pp. -.
VANCOUVER
ولی زاده, عبدالسمیع. بررسی عوامل هویتی و تأثیر آن بر سیاست خارجی افغانستان در زمان حکومت اشرف غنی. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1401; 1(3): -.