بعد از تحولات 11 سپتامبر 201، روابط هند و افغانستان برای خود ایجاد کرد و نیازمند این بود تا در سیاست خارجی در افغانستان بازنگری داشته باشید. با توجه به موقعیت افغانستان، این کشور از ویژهای برای هند خود بود و در طی این سالها سعی میکردید تا بررسیها را نیز از طریق به نتیجه انجام دهید. موقعیت استراتژیک فرصتی برای تحدید نفوذ و توانایی پاکستان را به هند داده است و علاوه بر آن بر آن به عنوان ارتباطی بین هند و آسیای مرکزی میشود به این ترتیب هند میتوانست از طریق افغانستان به این منطقه دسترسی داشته باشد و به انواع مختلفی از خود دست پیدا کند. این مقاله در پی پاسخگویی به این سوال است که سیاست خارجی هند در افغانستان (2001-2013) برای چه استراتژی استوار بود و چه نقشی در این مورد برای ملی هند داشت؟ فرضیه مقاله این است که هند برای دستیابی به ملی خود ابتدا از طریق کمک به ایجاد همگرایی با افغانستان پرداخت و سپس با جلب اعتماد طرفهای افغانستانی، این کشور را میتوان برای رسیدن به آسیای مرکزی برای انجام کارهای اقتصادی و سیاسی. خود در نظر گرفت. برای ارزیابی فرضیه تحقیق نیز از نظریه رابطههای زاهار استفاده شده است. این پژوهش توصیفی – تحلیلی بوده و برای گردآوری منابع از روش کتابخانهای استفاده شده است.
خاوری, عبدالله, & نیاکویی, سید امیر. (1401). سیاست خارجی هند در افغانستان (2001-2013)؛ با تأکید بر نقش افغانستان در تأمین منافع ملی هند. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(4), -.
MLA
عبدالله خاوری; سید امیر نیاکویی. "سیاست خارجی هند در افغانستان (2001-2013)؛ با تأکید بر نقش افغانستان در تأمین منافع ملی هند". فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1, 4, 1401, -.
HARVARD
خاوری, عبدالله, نیاکویی, سید امیر. (1401). 'سیاست خارجی هند در افغانستان (2001-2013)؛ با تأکید بر نقش افغانستان در تأمین منافع ملی هند', فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(4), pp. -.
VANCOUVER
خاوری, عبدالله, نیاکویی, سید امیر. سیاست خارجی هند در افغانستان (2001-2013)؛ با تأکید بر نقش افغانستان در تأمین منافع ملی هند. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1401; 1(4): -.