جمهوری آذربایجان، در مجموع نخست نبرد قره باغ، به مانند بیثباتی داخلی، ضعف قوای نظامی، و حمایت شوروی سابق و سپس روسیه از ارمنستان، شکست خورد. در سالهای پس از نبرد فوق، جمهوری آذربایجان تحولی مثبت در ثبات سیاسی و همچنین توان تسلیحاتی خود را پدید آورد و در نبرد دوم قرهباغ (2020 م.) به پیروزی دست یافت. این روند، با تبدیل این کشور به یک صادرکننده بزرگ نفت و رشد رانتیریسم نفتی، به شکل همزمان روی داد. این مقاله باید تا به بررسی تأثیر اقتصاد سیاسی و رانتیریسم نفت در جمهوری آذربایجان بر کیفیت دیپلماسی نخبگان سیاسی و ارتقاء توان تسلیحاتی آن بپردازد. مقاله مهم، به دلیل ضعف ادبیات پژوهشی مرتبط با ارتباطات فوق است. پرسش پژوهش، اینگونه مطرح می شود که «تاثیر درآمدهای نفتی در نتابج متفاوت جمهوری آذربایجان در دو جنگ قره باغ را چگونه می توان تحلیل کرد؟ فرضیه مقاله بیان می کند: افزایش درآمد نفتی و ورود پترودلارها به بودجه دولتی جمهوری آذربایجان پس از نبرد نخست قره باغ، منجر به ضعف های سیاسی می شود و به ویژه این کشور برابر با ارمنستان است، با افزایش هزینه های نظامی و خرید سلاح مرتفع گردند و توان لجستیکی و ادوات. ارتش و قدرت زنی نخبگان سیاسی و رهبران این کشور را افزایش می دهد. تنوع در شرکای تامین سلاح و توسعه همکاری های نظامی (روسیه، رژیم اسرائیل و ترکیه)، به معنی دیپلماسی نظامی کارآمد جمهوری آذربایجان و بودجه بنیاد سوفاز (صندوق تخصیص درآمد نفت) بوده است.
ریحانی کلاچاهی, رضا. (1401). دولت تحصیلدار، دیپلماسی نظامی و نظامی گری جمهوری آذربایجان: بررسی مقایسهای دو جنگ قرهباغ. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(3), -.
MLA
رضا ریحانی کلاچاهی. "دولت تحصیلدار، دیپلماسی نظامی و نظامی گری جمهوری آذربایجان: بررسی مقایسهای دو جنگ قرهباغ". فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1, 3, 1401, -.
HARVARD
ریحانی کلاچاهی, رضا. (1401). 'دولت تحصیلدار، دیپلماسی نظامی و نظامی گری جمهوری آذربایجان: بررسی مقایسهای دو جنگ قرهباغ', فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1(3), pp. -.
VANCOUVER
ریحانی کلاچاهی, رضا. دولت تحصیلدار، دیپلماسی نظامی و نظامی گری جمهوری آذربایجان: بررسی مقایسهای دو جنگ قرهباغ. فصلنامه مطالعات فرهنگ دیپلماسی, 1401; 1(3): -.